logo
Karta przedmiotu
logo

Zarządzanie projektem produkcyjnym

Podstawowe informacje o zajęciach

Cykl kształcenia: 2019/2020

Nazwa jednostki prowadzącej studia: Wydział Zarządzania

Nazwa kierunku studiów: Zarządzanie

Obszar kształcenia: nauki społeczne

Profil studiów: ogólnoakademicki

Poziom studiów: pierwszego stopnia

Forma studiów: niestacjonarne

Specjalności na kierunku: 1. Zarządzanie finansami, 2. Zarządzanie jakością, 3. Nowoczesny marketing, 4. Zarządzanie projektami, 5. Zarządzanie międzynarodowe

Tytuł otrzymywany po ukończeniu studiów: licencjat

Nazwa jednostki prowadzącej zajęcia: Zakład Ekonomii

Kod zajęć: 4913

Status zajęć: obowiązkowy dla specjalności 4. Zarządzanie projektami

Układ zajęć w planie studiów: sem: 6 / C18 / 3 ECTS / Z

Język wykładowy: polski

Imię i nazwisko koordynatora 1: dr inż. Agnieszka Jędrusik

Imię i nazwisko koordynatora 2: dr inż. Agnieszka Jędrusik

Cel kształcenia i wykaz literatury

Główny cel kształcenia: Zapoznanie sie z procesem produkcyjnym oraz wymogami dotyczącymi projektowania procesu produkcyjnego.

Ogólne informacje o zajęciach: Poznanie wskaźników produkcyjnych oraz ich zastosowania w praktyce oraz projektowanie hali produkcyjnej.

Wykaz literatury, wymaganej do zaliczenia zajęć
Literatura wykorzystywana podczas zajęć wykładowych
1 Rogowski.A. Podstawy organizacji i zarządzania produkcją w przedsiębiorstwie CeDeWu, Warszawa. 2018
Literatura wykorzystywana podczas zajęć ćwiczeniowych/laboratoryjnych/innych
1 Pająk E., Klimkiewicz M., Kosieradzka A. Zarządzanie produkcją i usługami PWE, Warszawa. 2014

Wymagania wstępne w kategorii wiedzy/umiejętności/kompetencji społecznych

Wymagania formalne: Zgodnie z regulaminem studiów

Wymagania wstępne w kategorii Wiedzy: Wiedza teoretyczna dotycząca samego procesu oraz planowania założeń technologiczno- konstrukcyjnych

Wymagania wstępne w kategorii Umiejętności: Umiejętności technik prezentacji

Wymagania wstępne w kategorii Kompetencji społecznych: Praca w grupach , komunikacja

Efekty kształcenia dla zajęć

MEK Student, który zaliczył zajęcia Formy zajęć/metody dydaktyczne prowadzące do osiągnięcia danego efektu kształcenia Metody weryfikacji każdego z wymienionych efektów kształcenia Związki z KEK Związki z PRK
01 Rozumie specyfikę realizacji projektów w branży produkcyjnej ćwiczenia problemowe sprawozdanie z projektu, prezentacja projektu K_W04+
K_W06+
K_W09+
K_K03+
P6S_KR
P6S_WG
P6S_WK
02 Potrafi zastosować metodyki zarządzania projektami w projektach w branży produkcyjnej ćwiczenia problemowe sprawozdanie z projektu, prezentacja projektu K_U05++
K_K03+
P6S_KR
P6S_UW

Uwaga: W zależności od sytuacji epidemicznej, jeżeli nie będzie możliwości weryfikacji osiągniętych efektów uczenia się określonych w programie studiów w sposób stacjonarny w szczególności zaliczenia i egzaminy kończące określone zajęcia będą mogły się odbywać przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (w sposób zdalny).

Treści kształcenia dla zajęć

Sem. TK Treści kształcenia Realizowane na MEK
6 TK01 Przedstawienie specyfiki projektu produkcyjnego - MEK01
6 TK02 Przygotowanie założeń projektu produkcyjnego. - MEK02

Nakład pracy studenta

Forma zajęć Praca przed zajęciami Udział w zajęciach Praca po zajęciach
Ćwiczenia/Lektorat (sem. 6) Przygotowanie do ćwiczeń: 10.00 godz./sem.
Przygotowanie do kolokwium: 4.00 godz./sem.
Godziny kontaktowe: 18.00 godz./sem.
Dokończenia/studiowanie zadań: 20.00 godz./sem.
Inne: 15.00 godz./sem.
Konsultacje (sem. 6)
Zaliczenie (sem. 6) Przygotowanie do zaliczenia: 10.00 godz./sem.
Zaliczenie ustne: 1.00 godz./sem.

Sposób wystawiania ocen składowych zajęć i oceny końcowej

Forma zajęć Sposób wystawiania oceny podsumowującej
Ćwiczenia/Lektorat obecność oraz terminowe oddanie projektu
Ocena końcowa projekt+ obrona

Przykładowe zadania

Wymagane podczas egzaminu/zaliczenia
(-)

Realizowane podczas zajęć ćwiczeniowych/laboratoryjnych/projektowych
(-)

Inne
(-)

Czy podczas egzaminu/zaliczenia student ma możliwość korzystania z materiałów pomocniczych : nie

Treści zajęć powiazane są z prowadzonymi badaniami naukowymi: nie