Cykl kształcenia: 2018/2019
Nazwa jednostki prowadzącej studia: Wydział Chemiczny
Nazwa kierunku studiów: Biotechnologia
Obszar kształcenia: nauki techniczne
Profil studiów:
Poziom studiów: kursy
Forma studiów: stacjonarne
Specjalności na kierunku:
Tytuł otrzymywany po ukończeniu studiów: magister inżynier
Nazwa jednostki prowadzącej zajęcia: Katedra Biotechnologii i Bioinformatyki
Kod zajęć: 11945
Status zajęć: fakultatywny
Układ zajęć w planie studiów: sem: 5 / W1 C5 / 0 ECTS / Z
Język wykładowy: polski
Imię i nazwisko koordynatora: dr inż. Andrzej Łyskowski
Główny cel kształcenia: Zapoznanie się z technologią produkcji oraz kontroli jakości suplementów diety
Ogólne informacje o zajęciach: Kurs realizowany jest w formie wykładów oraz połączonych z nimi praktycznych ćwiczeń
Inne: Publikacje popularno-naukowe oraz aktualne doniesienia prasowe
Wymagania formalne: Rejestracja na dany semestr
Wymagania wstępne w kategorii Wiedzy: Podstawowe informacje z zakresu technologi produkcji żywności
Wymagania wstępne w kategorii Umiejętności: Umiejętność analizy literatury źródłowej
Wymagania wstępne w kategorii Kompetencji społecznych: Umiejętność pracy indywidualnej i w grupie
MEK | Student, który zaliczył zajęcia | Formy zajęć/metody dydaktyczne prowadzące do osiągnięcia danego efektu kształcenia | Metody weryfikacji każdego z wymienionych efektów kształcenia | Związki z KEK | Związki z OEK |
---|---|---|---|---|---|
01 | Zna potrzeby rynku w zakresie produkcji nowoczesnych produktów żywnościowych | wykład, ćwiczenia terenowe | sprawdzian pisemny |
K_W01++ K_K02+ |
T2A_W01++ T2A_W02++ T2A_K02+ |
02 | Zna nowoczesne metody produkcji i kontroli jakości nowoczesnych produktów żywnościowych | wykład, ćwiczenia terenowe | sprawdzian pisemny |
K_U02++ K_K02+ |
T2A_U03++ T2A_K02+ |
Uwaga: W zależności od sytuacji epidemicznej, jeżeli nie będzie możliwości weryfikacji osiągniętych efektów uczenia się określonych w programie studiów w sposób stacjonarny w szczególności zaliczenia i egzaminy kończące określone zajęcia będą mogły się odbywać przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (w sposób zdalny).
Sem. | TK | Treści kształcenia | Realizowane na | MEK |
---|---|---|---|---|
5 | TK01 | W1 | MEK01 | |
5 | TK02 | C1-5 | MEK02 |
Forma zajęć | Praca przed zajęciami | Udział w zajęciach | Praca po zajęciach |
---|---|---|---|
Wykład (sem. 5) | Godziny kontaktowe:
1.00 godz./sem. |
||
Ćwiczenia/Lektorat (sem. 5) | Godziny kontaktowe:
5.00 godz./sem. |
||
Konsultacje (sem. 5) | |||
Zaliczenie (sem. 5) | Przygotowanie do zaliczenia:
1.00 godz./sem. |
Zaliczenie pisemne:
1.00 godz./sem. |
Forma zajęć | Sposób wystawiania oceny podsumowującej |
---|---|
Wykład | |
Ćwiczenia/Lektorat | |
Ocena końcowa |
Wymagane podczas egzaminu/zaliczenia
(-)
Realizowane podczas zajęć ćwiczeniowych/laboratoryjnych/projektowych
(-)
Inne
(-)
Czy podczas egzaminu/zaliczenia student ma możliwość korzystania z materiałów pomocniczych : nie