Cykl kształcenia: 2018/2019
Nazwa jednostki prowadzącej studia: Wydział Chemiczny
Nazwa kierunku studiów: Biotechnologia
Obszar kształcenia: nauki techniczne
Profil studiów:
Poziom studiów: kursy
Forma studiów: stacjonarne
Specjalności na kierunku:
Tytuł otrzymywany po ukończeniu studiów: magister inżynier
Nazwa jednostki prowadzącej zajęcia: Katedra Polimerów i Biopolimerów
Kod zajęć: 11941
Status zajęć: fakultatywny
Układ zajęć w planie studiów: sem: 9 / W1 C5 / 0 ECTS / Z
Język wykładowy: polski
Imię i nazwisko koordynatora: dr hab. prof. PRz Łukasz Uram
Terminy konsultacji koordynatora: konsultacje po uprzednim kontakcie mailowym z koordynatorem modułu
Główny cel kształcenia: Zapoznanie studentów z technologiami wytwarzania produktów piwowarskich
Ogólne informacje o zajęciach: Moduł obejmuje wizytę studyjną w przedsiębiorstwie VANPUR, zajmującym się produkcją wyrobów piwowarskich. W trakcie wizyty studenci zostaną zapoznani z procesami produkcji piwa, charakterystyką runku piwa w Polsce, wyposażeniem i sposobem funkcjonowania poszczególnych działów produkcyjnych przedsiębiorstwa.
1 | D E Briggs, P A Brookes, R Stevens, C A Boulton | Brewing: Science and Practice | ISBN-13: 978-1855734906. | 2004 |
Wymagania formalne: Wpis na semestr 9
Wymagania wstępne w kategorii Wiedzy: Znajomość podstaw procesów fermentacji
Wymagania wstępne w kategorii Umiejętności: Umiejętność pracy w grupie
Wymagania wstępne w kategorii Kompetencji społecznych: Student powinien zachować dyscyplinę, ostrożność i wykazywać poszanowanie dla zasad BHP panujących w przedsiębiorstwie produkcji żywności.
MEK | Student, który zaliczył zajęcia | Formy zajęć/metody dydaktyczne prowadzące do osiągnięcia danego efektu kształcenia | Metody weryfikacji każdego z wymienionych efektów kształcenia | Związki z KEK | Związki z OEK |
---|---|---|---|---|---|
01 | zna przebieg kolejnych etapów produkcji piwa, | Wizyta studyjna | test pisemny |
K_W01++ K_U02+++ K_K02++ |
T2A_W01+ T2A_W02+++ T2A_U03+++ T2A_K02++ |
02 | zna parametry jakościowe piwa oraz system zapewnienia kontroli jakości podczas jego produkcji. | Wizyta studyjna | test pisemny |
K_W01++ |
T2A_W01+++ T2A_W02++ |
Uwaga: W zależności od sytuacji epidemicznej, jeżeli nie będzie możliwości weryfikacji osiągniętych efektów uczenia się określonych w programie studiów w sposób stacjonarny w szczególności zaliczenia i egzaminy kończące określone zajęcia będą mogły się odbywać przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (w sposób zdalny).
Sem. | TK | Treści kształcenia | Realizowane na | MEK |
---|---|---|---|---|
9 | TK01 | W1-W5 | MEK01 | |
9 | TK02 | W1-W5 | MEK01 | |
9 | TK03 | W1-W5 | MEK01 | |
9 | TK04 | W1-W5 | MEK01 | |
9 | TK05 | W1-W5 | MEK01 | |
9 | TK06 | W1-W5 | MEK01 | |
9 | TK07 | W1-W5 | MEK01 | |
9 | TK08 | W1-W5 | MEK02 | |
9 | TK09 | W1-W5 | MEK02 | |
9 | TK10 | W1-W5 | MEK01 | |
9 | TK11 | W1-W5 | MEK01 |
Forma zajęć | Praca przed zajęciami | Udział w zajęciach | Praca po zajęciach |
---|---|---|---|
Wykład (sem. 9) | Godziny kontaktowe:
1.00 godz./sem. |
||
Ćwiczenia/Lektorat (sem. 9) | Godziny kontaktowe:
5.00 godz./sem. |
||
Konsultacje (sem. 9) | |||
Zaliczenie (sem. 9) |
Forma zajęć | Sposób wystawiania oceny podsumowującej |
---|---|
Wykład | |
Ćwiczenia/Lektorat | |
Ocena końcowa |
Wymagane podczas egzaminu/zaliczenia
(-)
Realizowane podczas zajęć ćwiczeniowych/laboratoryjnych/projektowych
(-)
Inne
(-)
Czy podczas egzaminu/zaliczenia student ma możliwość korzystania z materiałów pomocniczych : nie