logo
Karta przedmiotu
logo

Zasady jakości i bezpieczeństwa w produkcji suplementów diety

Podstawowe informacje o zajęciach

Cykl kształcenia: 2018/2019

Nazwa jednostki prowadzącej studia: Wydział Chemiczny

Nazwa kierunku studiów: Biotechnologia

Obszar kształcenia: nauki techniczne

Profil studiów:

Poziom studiów: kursy

Forma studiów: stacjonarne

Specjalności na kierunku:

Tytuł otrzymywany po ukończeniu studiów: magister inżynier

Nazwa jednostki prowadzącej zajęcia: Katedra Biotechnologii i Bioinformatyki

Kod zajęć: 11935

Status zajęć: fakultatywny

Układ zajęć w planie studiów: sem: 4 / C3 / 0 ECTS / Z

Język wykładowy: polski

Imię i nazwisko koordynatora: dr inż. Andrzej Łyskowski

Cel kształcenia i wykaz literatury

Główny cel kształcenia: Zapoznanie się z zasadami produkcji oraz kontroli jakości suplementów diety

Ogólne informacje o zajęciach: Kurs realizowany jest w formie w praktycznych ćwiczeń

Inne: Publikacje popularno-naukowe oraz aktualne doniesienia prasowe

Wykaz literatury, wymaganej do zaliczenia zajęć

Wymagania wstępne w kategorii wiedzy/umiejętności/kompetencji społecznych

Wymagania formalne: Rejestracja na dany semestr

Wymagania wstępne w kategorii Wiedzy: Podstawowe informacje z zakresu technologi produkcji żywności

Wymagania wstępne w kategorii Umiejętności: Umiejętność analizy literatury źródłowej

Wymagania wstępne w kategorii Kompetencji społecznych: Umiejętność pracy indywidualnej i w grupie

Efekty kształcenia dla zajęć

MEK Student, który zaliczył zajęcia Formy zajęć/metody dydaktyczne prowadzące do osiągnięcia danego efektu kształcenia Metody weryfikacji każdego z wymienionych efektów kształcenia Związki z KEK Związki z OEK
01 Zna potrzeby rynku w zakresie produkcji nowoczesnych produktów żywnościowych ćwiczenia terenowe sprawdzian pisemny K_W01++
K_U02++
K_K02+
T2A_W01++
T2A_W02++
T2A_U01++
T2A_U02++
T2A_U03++
T2A_K02+
02 Zna nowoczesne metody produkcji i kontroli jakości nowoczesnych produktów żywnościowych ćwiczenia terenowe sprawdzian pisemny K_W02++
K_K02++
T2A_W01++
T2A_W02++
T2A_K02+

Uwaga: W zależności od sytuacji epidemicznej, jeżeli nie będzie możliwości weryfikacji osiągniętych efektów uczenia się określonych w programie studiów w sposób stacjonarny w szczególności zaliczenia i egzaminy kończące określone zajęcia będą mogły się odbywać przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (w sposób zdalny).

Treści kształcenia dla zajęć

Sem. TK Treści kształcenia Realizowane na MEK
4 TK01 Zapoznanie z technologią produkcji oraz kontroli jakości suplementów diety C1-3 MEK01 MEK02

Nakład pracy studenta

Forma zajęć Praca przed zajęciami Udział w zajęciach Praca po zajęciach
Ćwiczenia/Lektorat (sem. 4) Godziny kontaktowe: 3.00 godz./sem.
Konsultacje (sem. 4)
Zaliczenie (sem. 4) Przygotowanie do zaliczenia: 1.00 godz./sem.
Zaliczenie pisemne: 1.00 godz./sem.

Sposób wystawiania ocen składowych zajęć i oceny końcowej

Forma zajęć Sposób wystawiania oceny podsumowującej
Ćwiczenia/Lektorat
Ocena końcowa

Przykładowe zadania

Wymagane podczas egzaminu/zaliczenia
(-)

Realizowane podczas zajęć ćwiczeniowych/laboratoryjnych/projektowych
(-)

Inne
(-)

Czy podczas egzaminu/zaliczenia student ma możliwość korzystania z materiałów pomocniczych : nie

Treści zajęć powiazane są z prowadzonymi badaniami naukowymi: nie