Cykl kształcenia: 2018/2019
Nazwa jednostki prowadzącej studia: Wydział Chemiczny
Nazwa kierunku studiów: Biotechnologia
Obszar kształcenia: nauki techniczne
Profil studiów:
Poziom studiów: kursy
Forma studiów: stacjonarne
Specjalności na kierunku:
Tytuł otrzymywany po ukończeniu studiów: magister inżynier
Nazwa jednostki prowadzącej zajęcia: Katedra Biotechnologii i Bioinformatyki
Kod zajęć: 11932
Status zajęć: fakultatywny
Układ zajęć w planie studiów: sem: 6 / L30 / 0 ECTS / Z
Język wykładowy: polski
Imię i nazwisko koordynatora: dr hab. prof. PRz Aleksandra Bocian
Główny cel kształcenia: Zapoznanie się z technikami proteomicznymi wykorzystywanymi w kontroli jakości spożywczych produktów wysokobiałkowych
Ogólne informacje o zajęciach: Moduł jest realizowany w postaci 30h zajęć laboratoryjnych
Wymagania formalne: Rejestracja na semestr, zakwalifikowanie się do udziału w projekcie
Wymagania wstępne w kategorii Wiedzy: Budowa i znaczenie białek, podstawy elektroforezy
Wymagania wstępne w kategorii Umiejętności: Umiejętność wykonywania podstawowych czynności laboratoryjnych
Wymagania wstępne w kategorii Kompetencji społecznych: Umiejętność wykonywania poleceń prowadzącego i pracy w zespole
MEK | Student, który zaliczył zajęcia | Formy zajęć/metody dydaktyczne prowadzące do osiągnięcia danego efektu kształcenia | Metody weryfikacji każdego z wymienionych efektów kształcenia | Związki z KEK | Związki z OEK |
---|---|---|---|---|---|
01 | Zna przykłady produktów spożywczych zawierających białka i metody wykorzystywane w ich analizie | laboratorium | test pisemny |
K_W01+++ K_W02++ |
T2A_W01++ T2A_W02++ |
02 | Potrafi wraz z zespołem wykonać eksperyment polegający na jakościowej i ilościowej ocenie zawartości białek w badanym produkcie spożywczym | laboratorium | test pisemny |
K_U02+++ K_K01+++ |
T2A_U01++ T2A_U02++ T2A_U03++ T2A_U04++ T2A_K01++ T2A_K02++ |
Uwaga: W zależności od sytuacji epidemicznej, jeżeli nie będzie możliwości weryfikacji osiągniętych efektów uczenia się określonych w programie studiów w sposób stacjonarny w szczególności zaliczenia i egzaminy kończące określone zajęcia będą mogły się odbywać przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (w sposób zdalny).
Sem. | TK | Treści kształcenia | Realizowane na | MEK |
---|---|---|---|---|
6 | TK01 | L1 | MEK01 MEK02 | |
6 | TK02 | L2-3 | MEK01 MEK02 | |
6 | TK03 | L4 | MEK01 MEK02 | |
6 | TK04 | L5-6 | MEK01 MEK02 |
Forma zajęć | Praca przed zajęciami | Udział w zajęciach | Praca po zajęciach |
---|---|---|---|
Laboratorium (sem. 6) | Godziny kontaktowe:
30.00 godz./sem. |
||
Konsultacje (sem. 6) | |||
Zaliczenie (sem. 6) |
Forma zajęć | Sposób wystawiania oceny podsumowującej |
---|---|
Laboratorium | |
Ocena końcowa |
Wymagane podczas egzaminu/zaliczenia
(-)
Realizowane podczas zajęć ćwiczeniowych/laboratoryjnych/projektowych
(-)
Inne
(-)
Czy podczas egzaminu/zaliczenia student ma możliwość korzystania z materiałów pomocniczych : nie